Behandelmethoden

De Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCM) zijn al meer dan 2000 jaar oud. TCM gaat uit van een holistische gedachte, eenheid van het lichaam en geest.
Door gebruik van verschillende behandelmethoden wordt een balans verkregen in het lichaam. Voor welke methode wordt gekozen is afhankelijk van de klacht, soms worden verschillende methoden gecombineerd.Acupunctuur is een behandeling waarbij kleine naalden in de huid worden gezet, op energiebanen, waardoor het lichaam gestimuleerd wordt om weer in balans te komen.


Cuppen is het plaatsen van verwarmde glazen kommen op een punt van de energiebanen met het doel deze energie in beweging te zetten.


Guasha is een techniek die de energie direct onder de huid beweegt.


Moxa is gedroogde Artemisia arggyii (bijvoet) aangevuld met verschillende andere kruidsoorten. Dit wordt in losse en geperste vorm gebruikt en heeft een verwarmend effect op de energiebanen.


Tui-na is een massagetechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende manipulaties die zeer effectief zijn om pijn op te heffen en het lichaam weer in balans brengen.